2012. március 10., szombat

Internetes pénzkeresés bloggal.(haladóknak)

Sziasztok!

Ma egy bonyolultabb pénzkeresési fajtát mutatok be. Hogy lehet bloggal/blogolással pénzt keresni?
Első lépés: regisztrálj egy blogot. Rengeteg választás van , van blogger , van wordpress , van tumblr és egyéb rengeteg más blogfajta. A blogger talán a legfelhasználó barátabb , a wordpress a legszemélyreszabhatóbb és bonyolultabb , a tumblr pedig a "legszociálisabb" az egész olyan mintha blogok facebookoznának. :)
Van magyar kiadás is a blog.hu , elég jó választás lehet ez is.
Kiválasztottunk egyet. De itt azonnal meg is akadunk , mivel el kell döntenünk miről szóljon a blogunk. Rengeteg fajta téma közül választhatunk , de pénzkeresésnél nem csak  a téma a fontos hanem hogy mennyire népszerű a téma , és mennyi látogatót hozhat.
Nézegethetünk úgynevezett "trendek" után is : http://www.google.com/insights/search/?hl=hu
De , megnézhetünk több nagy látogatottságú blogot is , és alakíthatunk olyan témában is valamit.
Második lépés : Design. Ezt lehet kézileg , photoshoppal gyártanunk vagy gépileg választanunk , én a gépi választás mellett döntenék ha nem értünk a photoshophoz mivel elég bonyoult és rengeteget kell tesztelgetni hogy jó e a desing. Szóval kézi választás , általába korlátozottan testreszabható , ugynevezett templatek de hogy és mint? Az egyik legfontosabb elem , nagyon jól megtervezett , és testreszabható mégis nagyon szép templatet kell választanunk. Ne legyen túl sokszínű , ha segítség kellene a színekhez itt találtok :http://www.webragacs.hu/2010/02/a-szinelmelet-3-resz-keszits-sajat-palettat/ ( melyik szín melyikhez illik
Nagyon fontos hogy hagyjunk helyet a templateba a hirdetésnek is. Ez fog később a oldalunk egyik pénzkeresési lehetőségéül szolgálni.
Harmadik lépés: Töltsük meg valamennyi tartalommal az oldalt , fontos ne másolj más oldalról , vagy ha másolsz is , mindig ird át a mondatokat , cseréld fel a sorrendet , ird át a szavakat szinonímákra , mivel a google nézi az egyező tartalmat és rosszabb helyre fog besorolni ha "lopjuk" a tartalmat.
Szépen , helyesen írjunk.
Negyedik lépés: Van elég látogatónk és tartalmunk is ? Több lehetőségünk is van. Innen kezdődik a pénzkeresés folyamata.
Első , egyik legjobb lehetőség :CPALead , van több fajta hirdetési forma is.
Google Adsense. https://www.google.com/adsense/v3/app?hl=hu#home . Lehet nezhézség az elfogadás , de ha elfogadnak , általában elég jól lehet vele keresni. Egy kattintás érhet kb 0,1-1 $ is akár ha olyan a hirdetés! Napi 2000 látogatóból ha 10 ember kattint akkor már egy elég jó napi 5-10$ el lehet vele érni.
YouTube. (Lásd az oldalon a YouTube pénzkeresésről szóló cikket) A videókat megjelenithetjük a blogunkba még több nézettséget és kattintást elérve ezzel.
Képfeltöltés: Már többször megjelent cikk. A Blogunkba közöljük a képeket. Nagyobb látogatottság esetén elég jól lehet ezzel a módszerrel is keresni. Az oldal témájához illő képekkel. ( itt lehet gondolni a napjainkban nagyon népszerű like blogokra is , a képfeltöltős módszerrel elég jól lehet keresni a like blogokon.)
Reklámfelület bérbeadása fix áron egy nagyobb cégnek fix időre. Ez a legbiztosabb , de ezt csak nagy látogatottság esetén tudjuk elérni.

A blog látogatottsága érdekében , a facebookon hirdethetjük , hirdethetjük más blogokba ( igy backlinkeket szerezve ) lehet hirdetést ( Google Adwords) amin biztos hogy kapunk látogatókat , és stb.
A lehetőség végtelen és minden csak a fantáziánkon és a kreativitásunkon múlik.
Egyéb kérdések és válaszok kommentben.

1 megjegyzés:

  1. Javaslom ,hogy ha már magyar nyelvű oldalt csinálsz, illene megtanulni helyesen írni.

    VálaszTörlés